Quantcast
Channel: Strandhuset
Viewing all 215 articles
Browse latest View live

Får man ikke den ene, så får man nøye seg med noen andre......

$
0
0
Jeg vil ha et Cercis canadensis Forest Pansy! Siden jeg så det i en sydligere have i fjor, har jeg villet ha det. Men, siden jeg ikke vant Cercislotteriet i år, får det bli et annet år. Helt tilfeldigvis har jeg funnet trøst, allerede etter noen få dager.

Tulipantre. Liriodendron tulipifera Aureomarginata. En gammel helt, fra 1903. Ikke mitt tre, da, men formen. De dårlige nyhetene er at den skal ha tung, fuktig, dyp og næringsrik jord. Det står at den blir høy, men om man slår av litt for norsk klima, er det ikke så ille likevel. De gode nyhetene er at det blomstrer, at det har noen eventyrlige blader - både i form og farge, de kan bli opptil 18 cm tvers over. Blomstene er store, gulhvite og duftende. Og kommer tidlig på sommeren. Det står ikke noe om hvor gammelt treet må bli før det blomstrer. Heldigvis, kanskje?

Og Neverkirsebær. Prunus serrula. Barken er vidunderlig.  Og når den plasseres så du får solen bak, gløder de løse barkslufsene. Og ikke blir den veldig høy heller. Den er bare pen!

Det var det. To trær. Trøst.  De skal hentes en dag. Snart. Bare jeg får tryllet inn litt dyp og fuktig jord. Heldigvis står det ingenting om at de skal ha lune og skjermede plasser. Det er vanskeligere å finne en god jord.

Dendrofil. Jeg innrømmer det nå. Det hjalp - trøstedendroshopping!

Det er noe på gang!

$
0
0

Lokal nyttebåttrafikk er litt eksotisk. Den lille båten til Horten Havn har hentet en enda mindre venn. Og den mye større skyttelbåten til Bastøya kommer bak. Begge båtene forsvinner snart bak Molo'n og Vestbybrygga, så jeg får ikke vite verken om de kolliderer eller hvem som kommer først. For noen dager siden. Da var det helt stille på fjorden. og ganske varmt.


Daglilje- og primulabeddet er endelig i gang. Det er uker siden sneen gikk, men bakken har vært stiv til et nivå langt under normalt.  Normalen er ca 2 cm. En klynge Iriser har trossen frosten. Én av 10 klynger.  Jeg er redd resten er omkommet.


















Tulipanene er på vei. Muren samler varme, og dette er det varmeste bedet av alle.  Jeg blir litt utålmodig for byggingen, for annet enn løk kan jeg knapt sette her det skal graves. Jeg hadde håpet på denne sommeren....


Dagens innsats for en bærekraftig utvikling. Poteter er satt. Berber. Kjøpte dem på Rom, og fikk opplyst at dette var den tidligste sorten de hadde. Sjekket da jeg kom hjem, og den "kan ikke konkurrerer med tidligsortene" - sier Bioforsk. Dumt med feil/feiloppfattet informasjon - jeg mener jeg så Aksel i samme stativet - det var vel den jeg skulle hatt.  Men ikke for det, det er ennå ikke mai, potene er faktisk i jorden, og jeg kan kanskje nye hvit/gule jevne knoller allerede i juli.  Om det bare blir litt varmere!
Eks-rosebedet er luket. Mye løvetann, brennesle og etpar andre krypsaker er fjernet. Og gress! Det står igjen noen roser. Spørsmålet er om jeg skal fjerne dem - eller om jeg skal hente andre roser som står på vent andre steder og sette her. Det er lyst og åpent, god jord og mye oppmerksomhet med denne plasseringen, og jeg har ingen klar, ny plan for området. Men det kan jo plutselig komme....




En god og en dårlig nyhet. Venstre:
Død Gunnera.
Høyre:
Levende clematis med grønne skudd.









Flere gode nyheter. Mer Iris i blomst. Disse sto plutselig bak i skogen - bare noen timer etter at jeg hadde renset området for rusk og rask.







Samme sted står en Pulmonaria rubra.  På bristepunktet. Det sto en Pulmonaria i ventebedet også, kom jeg på nå.  Den skulle vært flyttet i fjor, sammen med de andre, som slapp vel unna ved å gjemme seg inni virrvarret. Nå er det ikke så mye annet å gjemme seg i der.



I en av høsten nyoppgravde hauger ble det satt masser av Iris reticulata.  Cantab og Harmony.  Nå kommer de. Litt ujevnt, så jeg får håpe de står en stund - det skal bli mer blått oppover her!

Neste gang skal jeg ta bilder først, og jobbe etterpå.  Da kan jeg kanskje unngå å traske sliten rundt i kuling og forsøke å ta bilder.  Skjelvende motiver og skjelvende hender kan ikke fullt ut kompenseres med gode funksjoner i kamera og objektiver.

Energiboost: Magnolia

$
0
0














































Det er ingenting som Magnoliablomstring.
Store, gamle Magnoliatrær.
Hvite, røde, rosa.
Stjerner og tulipaner.
Til å bli glad av.
Veldig glad.




Et lille lys i mørket....

$
0
0

Når våren er kald, vinden er sterk og det stadig er vanning fra oven, er drivhuset stedet å være. For mennesker. Dette er utsikten fra verandaen når lysekronen fra Gro er tent.

Det er ingen planter her ennå, men snart er døren i orden og da kan tomater flytte inn. De må riktignok skaffes først, for i år har jeg ikke sådd en eneste. Årets første tomatplante står likevel og venter - den fikk jeg på gårsdagens besøk i Hanne og Bjarne sitt drivhus i Åsgårdstrand. Der var det Åpent drivhus - et tiltak etter mitt hjerte. Jeg er jo SÅ nysgjerrig på hva andre gjør i havene sine, i drivhusene sine, i havedrømmene sine - så noen som åpner opp og deler blir jeg kjempeglad.  Tusen takk!


Fem lys i lysekronen ga leselys og nok varme til at det var behagelig under ullteppet. Litt tørrere madrass og noen flere lys er forbedringspunktene til neste gang. Noen av putene hadde stått lent opp mot veggen, og fungert som veke for vannet som blåste inn og rant ned langs glasset. Nå er puter inne til tørking, madrassen står på høykant langt fra veggen og jeg venter på neste anledning for en drivhuskveld.

Værmeldingen for denne uken er ikke lystelig. Her er det ikke meldt særlig sol eller anstendige mai-temperaturer, men dog ikke så ille som en havevenninne fra Lier meldte: Minus to og sne.

Jeg klipper forsiktig i rosen og krysser fingrene for plutselig og langvarig forbedring. Og virker ikke fingerkryssingen, kan det bli fint i drivhuset likevel.




og sådan er der altid
et lille lys i mørket 
det står og blafrer der et sted
men hvis du vil kunne se det
så må du ikke være mørkeræd

Trille, fra En lille bunke krummer

Vår. Igjen. Endelig.

$
0
0
20130523_194348

20130523_194403Telen slapp taket, og endelig kom vårblomstene opp. Jeg var redd de hadde takket for seg alle sammen. Det hadde de ikke, selv om tapslisten er ekkelt lang. Anemonella thalictroides Big er godt i gang. Den lille hvite søsteren ligger rett bak i løypa – en soldag eller to, så er hun også der!

20130523_194628Trilliumene er i gang. Den fylte kom først. Ny av året og veldig velkommen. En med rosa striper, og den lysegulaktige uten blomsterstilk. Lappene ville ikke dukke opp - de kommer sikkert snart. 20130523_194500
20130523_19412020130523_194508 (2)

Et livstegn

$
0
0
Det er ikke tid for intensiv blogging nå, men et innlegg i måneden er vel et slags minimum om bloggen skal overleve. Fokus er jobb. Og litt have - og litt sosialt. Sånn for overlevelsens skyld.

Jobb er viktig, spennende og veldig morsomt. Gamle temaer på nye måter. Jeg drømmer om å kunne reise inn hver dag, kunne stole på hodet hele møtet, slippe å stå litt i utkanten å lure på hva som glapp. Det er von i hangande snøre!

Dessverre kan ikke omgivelsene kontrolleres. Arkitekten(e) har visst sin egen agenda for mitt hus - dekoblet mine ønsker og behov. Det tar unødvendige jafs av energien. Verre er ny saksbehandler i NAV. En som ikke har noen som helt idé om hvordan ME virker, hva som skal til for å hjelpe meg til å kunne holde fast i jobb - men kjører på med meninger og bestemmelser som resulterer i stress og uteblitte utbetalinger. Inkompetanse er ikke særlig sjarmerende.

I dag er Cladrastis kentaurea flyttet frem til kanten av skogen. Jeg håper hun svarer med å blomstre neste år. Eller året deretter. De tre siste syrinene er spadd opp, og hentet til en annen have. En have med lang syrinhekk. Syringa vulgaris Primrose blomstret for første gang i år. Den var ikke overbevisende gul. Da var det ut! Jeg har bedt om at hun får stå ved siden av en hvit syrin i den nye haven hennes, så synes det kanskje at hun ikke er hvit..  Skuff!

Det blomstrer nå. Geraniumene er på peak - de formelig strutter. I flokk. Sammen med Irisene. Den helsorte lar vente på seg, men det er en annen som har sorte og lyseblå blader og høster anerkjennende blikk. Pionene er i startgropen. Dagliljene også. De gule og gulaktige er i gang, men resten avventer visst regnet.  Det er egentlig bra. Clematisene har spredt blomstring. De "døde" som mirakuløst skyter nede fra et ukjent sted, vokser som besatt. En halvmeter om dagen?  Noe sånnt. Det er iallefall gode håp om snarlig blomstring. Og rosene. Store knopper her og der.

I morgen skal jeg og kameraet på tur, håper jeg.  Om jeg har noe energi igjen etter å ha forsøkt å snakke til noen i NAV en gang til.

Juksebilder

$
0
0
Tittelen kommer ikke av utbredt photoshopping. Det er verre enn som så. Dagens Strandhusetoppdatering er en lenke til en annen blogg. Miamaria har vært på besøk med kameraet sitt  - og her er hennes bilder:

Miamarias villvoks

Akutt innkjøpsoversikt

$
0
0

Alnus glutinosa Imperialis
Sinocalcanthus chinensis
Metasequoia glyptostroboides Matthaei Broom, oppstammet 170
Cornus kuosa China Girl
Acer palmatum osakaszuki
Acer palmatum Shirazz
Acer palmatum Autumn Moon
Acer platanoides Crimson Sentry, oppstammet 80
Robinia psaudoacacia Twisty Baby, oppstammet 160
Quercus palustris 'green dwarf', oppstammet 160
Quercus palustris Green Pillar








Jeg er en polydendrofil

$
0
0
åååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå

Dette var forrige ukes gjennomgangsmelodi! 

Det er en fryd å være tregal hageentusiast. Det er nemlig bare helt ubegrenset med trær i verden. Det kan virke litt problematisk at det bare er ett drøyt mål å plassere dem på, og kanskje særlig at det er vind de fleste stedene, og også at det ikke kan være trær på det meste av tomten uten at min eller andres utsikt forsvinner eller forringes. Men det hindrer ikke entusiasmegenet mitt i å slå inn. I sommer er det blitt mange, flotte trær med hjem. Det er et veldig godt tegn for treelskere! Det må jo bety at utvalget har bedret seg betraktelig. Enten utvalget rent objektivt - eventuelt bare mitt kjennskap til det. Selv om jeg er hos min lokale plante- og trepusher (Vegge gartneri på Nykirke) ganske ofte, blir jeg overrasket av nye ting hver gang. Spennende trær har jeg funnet andre steder også, det er blitt endel inspirerende hage- og gartneribesøk denne sommeren. Nettsider er selvfølgelig mer til å stole på, men forelskelser blir mer heftige in natura enn på nett. 
Jeg snakker selvfølgelig om trær nå! 

Med begrenset energi må noe prioriteres ned når annet går opp. Denne sommeren har jeg prioritert virkelighet fremfor det virtuelle blogglivet. Jeg savner allerede sommerbildene fra haven. 
Læring:  Det er kanskje noe imellom 0 og 100!

Øverst på gjøre-listen i haven står nå treredning. Det vil si planting. Og med dominohave, betyr det at dagliljehekken må vekk. Graves opp. Flyttes. Og jeg har ikke hjerte til å ta dem akkurat nå. Kanskje jeg heller skulle se noen haver til mens jeg venter?


Legg til bildetekst


Forrige ukes multiforelskelsesliste:

(Lenkene er til bilder på Lønbæk planteskole - en nettside som anbefales på det varmeste)
Acer maximoviczii
Acer monspessulanum
Acer ruffinerva
Acer tegmentosum var. Anne Marie
Aesculus hippocastanum Memmingeri
Buddeia japonica
Callicarpa japonica Leucocarpa
Cornus stolonifera Sunshine
Cotinus coggygria Grace
Cotinus coggygria Young Lady
Eleutherococcus sieboldiana Variegata
Fagus hanekam
Gymnocladus dioicus
Heptacodium miconioides (jasminoides)
Hippophae rhamnoides Hikul
Humulus aureus
Lonicera prostatra
Malus Jacobsen mini
Metasequoia glyptostroboides Goldrush
Ostrya carpinifolia
Philadelphus Aureus Nana
Salix magnifica
Stachyurus praecox Lakeshole?
Staphylea pinnata
Staphylea colchica
Tilia platyphyllos Tortosa
Viburnum opulus Notcutt's Variety

Kveldstur rundt i haven

$
0
0

I kveld ble kameraet med på haverunden. Det betyr overskudd. Overskudd til å gjøre noe med bildene etterpå - og forhåpentligvis litt nytt overskudd av å kunne dele turen med noen - og lagre minner for bruk og gjensyn siden. Siden jeg er trefokusert for tiden, er det mange bilder fra skogen. "Skogen" er kanskje bedre, for det er jo ikke store plassen.


Klikk på bildene for å få dem større!



Det er blitt hvitt i vårblomstbedet nå. Noen Hydrangeaer har sagt takk for seg, men paniculataene er trofaste. Og Hostaen Patriot gjør seg godt i kveldingen.






Sommerens innsats ble gjort på tre kvelder - rotet ved drivhuset er borte og en Sittesirkel til varme dager er oppstått. Planting pågår!




















Det blomstrer. Clematisene kom sent, men godt.
Her er C. viticella Minuet og C. Ville de Lyon.











Blodtopper foran palmesypressen. Sanguisorba tenuifolia var. alba "Albiflora" og Sanguisorba "Pink Brushes".









Inn i skogen fra ulike vinkler. Til høyre står Acer tegmentosum i spenn - planen er at det skal bli bred og flat. Se på de nydelige nesene og mønsteret på stammen. Danskene kaller dem slangsskinnsmønstrede. det var nok til at jeg nå vil ha alle med stammestriper!






















Oppstammet Stewartia, nedklippet etter vinteren foran sittegropen med stokken som kom med vinterhavet. Sølvpil, Salix alba Sericea vokser så det knaker. Toppskuddet brakk så det er en spennende stammefletting som skal være utgangspunktet for et tak over sittegropen. Det grønne treet er Morbær. Det har ikke blomstret, så jeg vet ikke hvilket det er. Ennå.





















Vibornum, Acer, Hydrangea og Mangolia. Til høyre en hvitbroget Aceren er Simon-Louis Freres. Den blir lett svidd i solen, men er uansett et blikkfang med fargene som endres ved bladnervene. Den har de mest fantastiske rosa nyskuddene.

Til venstre en liten kastanjesak som "blomstrer" med en kaskade av tynne blader. Navnet kommer når det blir lyst ute....






Stier i skogen. Catalpa til høyre, Fagus sylvatica Purpurea Pendula til venstre på vei ned mot drivhuset. Alle hyllene, Sambucus, på venstre side og kastanjer til høyre. Det er to av dem, frøhetent fra Botanisk hage i Oslo. Venninnesådd! Litt uklart hvilke det er - de er kanskje store nok nå til at vi kan finne ut av dem. Tempeltre, Ginko biloba, foran.




























Dagliljehekken på høyre side av Langaksen må flyttes, så det blir noen flere kvadratmetre til skog. Det er jo mange trær på vent nå. Bildet er ment å vise før hekkfjerning. Nytt bilde i morgen kveld - forhåpentligvis mer skog!













Og turen ble avsluttet på trappen.Med en latte. Som den pleier. Noen har glemt igjen ballen på terrassen. Det er fremdeles sommer.



Aktivitetsrapportering

$
0
0
Dag og tid, nynorskavisen har gullkorn på siste side. Hadde iallefall, det er en stund siden jeg fikk den i kassen. Stjernegullkornet var: Luksusproblem krev óg ei løysing! Det er veldig sant.

Jeg har altså alt for mange trær. Noen store og mange små. Som det fremgår av tidligere innlegg er det lange lister, og hver oppføring krever plass. Den lekre, frodige og blomsterfantastiske dagliljehekken som har stått på samme sted i tre år, må dessverre flytte. Den har ikke gjort annet galt enn å stå i noen andres ekspansjonsområde. Litt trist.

Sånn så det ut da den var lykkelig nyplantet, med Stenbedet i forkant.



I kveld, i dårlig lys, men nesten samme vinkel. Hullene er dagliljer jeg nettopp har gravd opp.










I går og i dag. De kaller det visst fremskritt, og det har allerede krevd masse jobb.














Nytt kapittel om Skogen

$
0
0

Ved siste rapport så det slik ut:

Dagliljer opp og i mente. Endel er fremdeles i jorden også. Etterhvert ble ca. en tredjedel av liljebitene flyttet til et annet sted i haven, og de resterende ble delt på elleve ulike haver. Håper de er kommet i jord og vokser seg store og fete i løpet av noen år og at alle andre må streve like hardt med å dele og dele ut som jeg har gjort ;-)







Etter dagens økt er det kommet noen skritt lenger:






Ingen liljer.
Ikke gress mellom bedet og resten av skogen.
Masse ny jord.
Barkduk og bark på de nye stiene.
Sten- og/eller grenkanter mellom sti og bed.
Pen gresskant mot aksen.
Noen trær plantet (andre døde..)
Noen potter med busker plassert som test her og der.
Noen skiferheller lagt ut som test på tråkkheller.

Fremdeles gjenstår mye, men nå kan jeg iallefall vise frem hvordan dette har sett ut inne i hodet en lang stund.













Du skal få din lønn - før du aner!

$
0
0
På siden av plattingen har det stått en gul kornell. Cornus mas Aurea. Den har vært med fra Høybråtenhaven, men har aldri blomstret. Jeg har vært litt irritert på den, og vurdert å flytte den på grunn av at den aldri ville blomstre!

Men sånn var det ikke. Ikke helt. At den aldri har blomstret, det er riktig. Men at det er Cornusen fra Høybråten, det er feil. Veldig feil. Det er en lønn. Acer negundo Kelly's Gold. Den har aldri bodd på Høybråten, men er kjøpt på Vegge. Det er mye forlangt at den skal blomstre tidlig på våren. I dag skal den klippes, så den kan bli et høyt og fint tak over bedet.



I motsetning til nesten alle andre trær jeg har i haven, har Ornamental Trees en beskrivelse av dette som er oppløftende:


Acer negundo Kelly's Gold can be pruned to keep a good shape or control height and hard pruning will enhance the brightness of the leaf colour. This tree does well in any well drained soil, full sun or partial shade and is very hardy suitable for exposed positions including coastal sites.




En annen lønn, som ikke har vært noe annet enn en lønn hele sitt liv, ble anskaffet på et salg i Larvik under navnet Acer palmatum Dissectum. Det får jeg ikke til å passe - min lønn har mye bredere blader enn Dissectum skal ha.
Denne lønnen har et lite snev av rødt i bladene hele sesongen, grå grener og vokser sakte. Kjenner du den igjen - gir du meg forhåpentligvis et hint!

En blir to, og to blir tre!

$
0
0


Delphi og jeg har endelig funnet den ideelle tredjemann til trioen vår. Strengt tatt var det Petter som fant oss, men dog.

Han er like glad i Heuchera som meg, og like glad i dammen som Delphi. Han er snill! Han skal jo liksom brødfø seg på snegler, men jeg fant en velvoksen bruning rett i nærheten av ham, og regner derved snillheten som bekreftet. Litt sjenert, så han ville ikke være med inn. Ryktene sier at sånne som ham (joda, det er ikke bra å høre på sånt generalisert sladder, kalt fordommer, men jeg har ikke annet å støtte meg til) er veldig trofaste mot hjemstedet sitt, så vi gjør det slik:  Delphi og jeg bor inne, han bor under den røde lønnen. Iallefall inntil videre.

Ønsk ham velkommen: Petter Padde, Strandhuset!

Hvitt og råsa - på en sommerdag i september

$
0
0
Sanguisorba Pink Brushes  tar pusten fra meg i dag. Hun er nok på hell etter å ha stått i blomst i mange uker nå. Fargen falmer fra rosa mot hvit. Det gjør den ikke mindre flott. To meter høy - og den øverste halvmeter'n er en tett blomstersky.




































Sammen med henne står den hvite Sanguisorba tenuifolia var. alba 'albiflora'. Høyere, hvitere, med små blomster. De står begge på feil sted- men jeg synes de kler hverandre så godt - så de får finne en ny plass sammen.








Inne skogen står en annen hvit skjønnhet. Gentiana Serenity. Hvit, men med antydninger til blått i feltene mellom kronbladene. Kjøpt hos Peter Korn i fjor, og stor nok til å ta av en liten bit til IK i år. Endelig er det noe jeg kan gi tilbake. Haveglede på mange nivåer :-)


Kveld. Have. Måne.

$
0
0























Endelig hjemme.

Sitter i telefonen.
Plutselig ser jeg månen.
Avslutter samtalen.
Kamera!

Egentlig litt for sent.
For mye rot rundt.

Må planlegge.
Klippe ned.
Flytte vekk.


Flere bilder
i morgen






En liten tête à tête
Ilse Krohn Superior og månen.

Lys i haven er ikke helt i gang for sesongen. Men det kan hende det skjer før man aner. Det ligger foreløpig to spotter og surkler i Hydrangeaene.

Minuet kan man stole på.
Hun er alltid klar.
Hydrangea paniculata.
også trofaste.
Alle sammen.

Nå skal jeg gå inn,
finne frem stearinlys
og pledd
og være klar for drivhuset
i morgen

Vi er heldige
vi havefolk
vi har mange
mange
mange
gleder


It's a jungle out there!

$
0
0
Det står egentlig bare én ting på programmet nå. Plante! Få det ned i bakken alt som er fått og skaffet i løpet av sesongen og av en eller annen grunn ikke har funnet sitt endelige hjem. Eller midlertidige. Mine planter lever ofte en rastløs tilværelse de første årene. Borrelås i stedet for røtter. Overskyet i dag. Fotovær. Det ble for mange bilder til bare å poste dem på facebook uten å bli satt i skammekroken for spamming. Derfor kommer de her. Utenfor tur. Kombinasjonen Hydrangea paniculata Vanille Fraise og Cimicifuga (Actaea) simplex Black Negligee (eller om det er Hillside Black Beauty) er vellykket (om du klarte å henge med i navneforvirringen). Jeg har tatt 1000 bilder - ingen er helt vellykket, siden bakgrunnen er ugrei. Men dette er det beste så langt.
I skogen er det ikke skog. Men jungel. Litt mer oversiktlig jungel der hvor det er nyluket og fjernet noen planter, men det begynner å få den innelukkede effekten jeg har jobbet for lenge. 
Hageguden holder stand - og i sommer har jeg faktisk snakket med keramikeren som har laget den. Med noen hjelpende stikkord, husket hun den. Jeg hadde fryktelig fint Strandhusbesøk i helgen, og da måtte det jo serveres snaddermat. Andeconfit fra Gårdsand med kantarell og rotmos. Med eplesaft fra Egge i Lier. Vi fikk det ned, ja. Uten problemer. Anda kom i hus i bytte med dagliljer, og soppen og saften hadde gjesten bragt med - så jeg trengte ikke bidra med mer enn en komfyr. Have er fine saker!
















Mer jungel. Blant annet Miscantus sinensis Strictus, Zebrinus og Kleine Fontane, Acer tegmentosum, Juglans, Hydrangea, Magnolia og Kirgengishoma palmatum.







Her dukker den lille rognen opp igjen. Sorbus reducta. Rosa bær og duggblå blader. Podet på litt over meter'n, så den forblir liten! Det trengs, for naboene søker mot himmelen.

Davidia involucrata bak. Nydelige blader og snart får de høstfargene sine - da blir det uimotståelig. Og lommetørklene - de får komme når de kommer.










Stier er fine å gå, morsomme å lage og umulige å fotografere.




































Området foran småhusene begynner å ligne en have. På årntli!

















Først og sist - høstormedruekombinasjoner












Ekstra fint med sol i september

$
0
0

Lukesjau under den røde lønnen i dag - og mange nye Pulmonariaer. Nå ligner det veldig på det jeg drømte om for tre år siden.



Utsikt fra den nye plassen. Hit er dagliljehekken flyttet, men den er fremdeles litt sigen etter strabasene. Buen er fra Claus Dalbys kolleksjon for Bilka. Passende nedsatt på siste Danmarkstur. Den virker solid og ordentlig! og har fått både roser og duftclematis som jeg håper kommer voldsomt neste år.


Høstfargene siger på. Høstinnkjøpene også. Bedet rundt sirkelen fylles sakte opp. I dag er etpar Heucherella Kimono delt opp og gravd ned sammen med Sweet Tea og Stoplight i drivhusbedet. De vil forhåpentligvis gi litt høstfarger hele sesongen.




Det er slett ikke slutt på blomstringen. Både gress, roser og clematis står på. Og det er godt med knopper, så det er ingen grunn til å tro at det er helt på tampen heller. Ingen blå tall på Yrs langtidsvarsel heller, så det kan bli flere blomsterbilder utover.

Hvorfor så stille, lille Cosmos bipinnatus 'Double Click Snow Puff', kanskje du ville på ball i år?

$
0
0

Denne ble sådd i riktig tid i våres,
sammen med andre pyntekorger.
Sådd, spirt, priklet og herdet.
Og glemt!

Heldigvis ble noen gitt bort til en have i nærheten, en have med en tilhørende fotograf.  Det var skikkelig flaks! Mine lever fremdeles. I pottene. Pittesmå. Blomsterløse. Døende.

Takk for bilder!

Prosesserkjennelse

$
0
0
I Fyring.
I Fyring.
I
I Vedsesong avsluttet. Erkjennelse: Trenger mer ved.
I
I Vår
I
I Fjorårets leverandør leverte dårlig ved. Finne ny.
I Sjekker lokalavisen, hører med naboer, søker lokalt, og litt mindre lokalt.
I
I Sjekker lokalavisen, hører med naboer, søker lokalt, og litt mindre lokalt.
I Sjekker lokalavisen, hører med naboer, søker lokalt, og litt mindre lokalt.
I
I
I
I Sommer
I
I
I Høst
I
I
ISjekker lokalavisen, hører med naboer, søker lokalt, og litt mindre lokalt.
I Sender epost.
I Sender epost
I Sender ny epost til en annen. Får svar!
I Hopper over å forsøke å forstå forskjell på 1000 og 1500 liter storsekk, småsekk, favn, løsfavn
I Bestiller. Mottar. Lykkelig eier av en stor haug ved foran huset.
I Får hjelp til å kaste veden inn i kjellergangen. Puuh!  Nå kan det regne!
I
I Burdefasen Intet skjer.
I
I
I
I Litt ved kastes inn i kjelleren.
I Litt ved kastes inn i kjelleren.
I
I
I Litt ved kastes inn i kjelleren.
I Litt ved stables.
.... x ca 20
I Siste vedkubbe er innenfor kjellerdøren!  Jubel og stooor milepæl! Altfor fornøyd til å fortsette!
I
I
I
I

Symbolforklaring:  Det gule gjenstår........

Forbedringsforslag mottas med takk.
Viewing all 215 articles
Browse latest View live